Search for
Login | Username Password Forgot? | Email: | Create Account

Apple / Macintosh | Entries: 9319 | Views: 42869 | Modified: 1 year ago | | Add to My Feeds
Report

Over twee weken zou Apple een nieuwe iPhone uit de doeken doen. Een toestel dat kleiner is dan de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Wat denken we over de telefoon te weten? Lees het in dit artikel.

1. Kleinere iPhone

Als Apple deze maand echt een nieuwe iPhone introduceert, zal het waarschijnlijk om een kleinere versie gaan dan zijn vlaggenschepen; de iPhone 6S en 6S Plus. Het nieuwe toestel zou voorzien zijn van een 4-inch scherm, waarmee het de eerste 4-inch iPhone is sinds de iPhone 5S. Hij zou er komen voor de mensen die een iPhone 6S te groot vinden en die hun telefoon graag gemakkelijk met één hand bedienen.

Onbekend is nog hoe het toestel moet gaan heten. Inmiddels lijken de meeste geruchten uit te gaan van iPhone SE, maar eerdere berichten hadden het over de iPhone 6C of de iPhone 5SE. Helemaal duidelijk is dat dus nog niet.

2. Het ontwerp

Het design van de iPhone SE is eveneens een vraagstuk. In het begin gingen geruchten dat het toestel er als de iPhone 5S zou uitzien, met dezelfde ontwerpkeuzes, dus een powerknop aan de bovenkant, ronde volumeknoppen en een hoekige behuizing. Inmiddels gaan er ook geruchten dat de behuizing juist meer op een iPhone 6 zou gaan lijken, zij het een slagje kleiner. Een recent gelekte render van casemaker Spigen zou juist weer op het 5S-design wijzen.

iphone se renders macr 300x196 5 zaken die we denken te weten over de iPhone SE

3. Specificaties

De iPhone SE zou een A9-processor krijgen die ook in de iPhone 6S te vinden is, net als een M9-coprocessor. De camera blijft mogelijk op 8-megapixels, iets minder dan de iPhone 6S heeft. Ook zou het toestel niet in 4K kunnen opnemen.

Verder moet de iPhone SE voorzien worden van NFC voor Apple Pay (nog niet in Nederland) en krijgt hij Live Photos-ondersteuning. Hoe dat eruit ziet, is nog wat onduidelijk, want het toestel zou niet met 3D Touch werken.

4. Prijs en uitvoeringen

Over de prijs en uitvoeringen van het toestel is dan nog niets bekend, duidelijk is wel dat de iPhone SE als ‘budget’-telefoon in de Apple-lijn moet komen. Verwacht wordt dat hij rond de 400 á 500 dollar gaat kosten. Mogelijk komt hij deze maand nog uit. Het toestel moet er in twee varianten komen, met 16GB en 64GB aan opslagcapaciteit. De kleuren moeten hetzelfde zijn als die van de iPhone 6S: goud, spacegrijs, zilver en rosegoud.

5. Softwaretoepassingen

Als de iPhone SE wordt uitgebracht, zal het toestel naar verwachting op iOS 9.3 draaien. Dat betekent dat je als gebruiker direct toegang hebt tot functies als Night Shift, net als de grotere iPhones. Het besturingssysteem zal verder waarschijnlijk niet veel anders zijn dan op de iPhone 6S, omdat Apple de ervaring op alle apparaten gelijk wil houden.


More from AppleSpot^ Back To Top