Search for
Login | Username Password Forgot? | Email: | Create Account

Apple / Macintosh | Entries: 9319 | Views: 42869 | Modified: 1 year ago | | Add to My Feeds
Report

img 55f338317e4b7 Waarom een refurbished iPhone kopen een slim idee is

Steeds meer mensen kopen tegenwoordig een refurbished iPhone in plaats van een gloednieuw of tweedehands exemplaar. Maar waarom eigenlijk?

De verkooppunten van refurbished iPhones schieten als paddestoelen uit de grond in Nederland. Er is enorm veel vraag naar de telefoons van Apple, maar niet iedereen hoeft per se een spiksplinternieuw toestel en dan is een refurbished iPhone een prima keuze. Er zijn een paar dingen belangrijk bij zo’n aankoop.

1. Wat betekent refurbished?

Een refurbished iPhone is in wezen tweedehands; je bent niet de eerste die het toestel gebruikt. Maar er is een verschil tussen refurbished en tweedehands. Een refurbished iPhone is namelijk helemaal nagekeken op technisch gebied. Werkt een onderdeel niet meer naar behoren of zit er een grote kras op, dan worden de onderdelen vervangen. Ook is zo’n toestel helemaal schoongemaakt en opgepoetst, zodat hij weer als nieuw oogt én werkt. Hierbij wordt overigens wel onderscheid gemaakt tussen A- en B-grades. A-grades zijn in betere staat en vaak compleet, maar B-grades zijn vaak uiterlijk wat beschadigd. Wel zijn B-grades vaak het goedkoopst, maar vraag altijd bij de verkoper hoe de staat van het toestel precies is.

2. Gunstige prijs

Misschien wel de voornaamste reden om voor een refurbished toestel te kiezen, is de prijs. Een iPhone kost bij Apple namelijk veel meer dan wanneer je hem refurbished koopt. Logisch, want bij Apple is alles helemaal nieuw, schoon en zonder beschadigingen. Zo ben je dus altijd goedkoper uit of hou je geld over voor bijvoorbeeld meer opslagruimte. Omdat je een refurbished toestel koopt, heb je er geen mobiel abonnement bij. Je koopt het toestel los, maar met een goede prijsvergelijker vind je de beste en goedkoopste sim only abonnement die bij je wensen past.

3. Garantie

Het kan per verkoper verschillen of en hoeveel garantie je krijgt. Als je kiest voor een Certified Pre-Owned toestel van Apple, dan krijg je daar een jaar garantie bij. Andere toestellen bij verkopers hebben soms echter slechts drie of zes maanden garantie. In alle gevallen krijg je garantie bij de verkopende partij en niet bij Apple.

4. Niet direct het nieuwste

De prijsverschillen tussen een gloednieuwe iPhone en een refurbished versie zullen in het begin niet enorm zijn. Gereviseerde toestellen zijn vaak pas na een paar maanden beschikbaar, omdat kapotte telefoons veelal in grote aantallen worden opgekocht en gerepareerd voordat ze refurbished in de schappen verschijnen. Dat loopt nog niet zo’n vaart als een toestel pas uitgebracht is. Toch koop je een refurbished iPhone 6 al met een behoorlijke korting.


More from AppleSpot^ Back To Top